Het Nationaal Isolatieprogramma 2024: Een Stap naar Duurzaamheid

13 Augustus 2024

Het Nationaal Isolatieprogramma 2024: Een Stap naar Duurzaamheid

Bij Oosterhout Nieuwe Energie streven we naar een duurzamere toekomst. Het Nationaal Isolatieprogramma (NIP) 2024 biedt een uitstekende kans om dit doel te bereiken door energiebesparende maatregelen te ondersteunen. Het NIP heeft als doel 2,5 miljoen woningen te isoleren tegen 2030, met een nadruk op slecht geïsoleerde woningen met energielabels E, F, en G.

Actielijnen van het Programma

Het programma bestaat uit vier actielijnen:

Lokale aanpak (Actielijn 1): Samenwerking met gemeenten om 750.000 koopwoningen te isoleren. Gemeenten ontvangen middelen in 2023, 2024 en 2025 om woningen met slechte energielabels te verbeteren.

Isolatie huurwoningen (Actielijn 2): Verhuurders isoleren een miljoen huurwoningen. Corporaties richten zich op sociale huurwoningen, terwijl de private sector streeft naar verbetering van private huurwoningen.

Eigen initiatief (Actielijn 3): Woningeigenaren worden gestimuleerd om zelfstandig hun woning te isoleren met subsidies en financieringsopties zoals het Warmtefonds.

Aanpak energiearmoede (Actielijn 4): Energiebesparing met laagdrempelige maatregelen zoals tochtstrips en energiedisplays om energiearmoede te verminderen.

Financiële Ondersteuning

Het NIP stelt vier miljard euro beschikbaar voor isolatieprojecten. Eigenaar-bewoners kunnen gebruik maken van subsidies, zoals de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) en de Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). Deze subsidies zijn toegankelijk voor zowel enkelvoudige als meerdere isolatiemaatregelen, waarbij hogere subsidies gelden voor het nemen van meerdere maatregelen. Het resterende bedrag kan gefinancierd worden via het Warmtefonds met een rente van 0% voor lage inkomens.

Wie Komen in Aanmerking?

Eigenaren van woningen met energielabel E, F of G kunnen in aanmerking komen voor dit programma. Als je woning geen geldig energielabel heeft maar niet beschikt over minstens twee van de volgende isolatiemaatregelen, wordt deze als slecht geïsoleerd beschouwd:

  • Vloerisolatie
  • Bodemisolatie
  • Spouwmuurisolatie
  • Dakisolatie
  • Zoldervloerisolatie
  • Isolatieglas
  • Isolerende deuren

Hoe Deel te Nemen?

Eigenaar-bewoners kunnen een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aanvragen via Oosterhout Nieuwe Energie. Een isolatieadviseur komt langs om de mogelijkheden te onderzoeken en advies te geven over de beste isolatieoplossingen voor jouw woning.

Voor meer informatie en om een adviesgesprek aan te vragen, bezoek onze website Oosterhout Nieuwe Energie

Door gebruik te maken van dit programma kunnen we samen bijdragen aan een duurzamere toekomst en onze energierekeningen verlagen. Sluit je aan bij de energiebesparende beweging en verbeter je woningisolatie vandaag nog!

Bron (https://www.volkshuisvestingnederland.nl/onderwerpen/nationaal-isolatieprogramma)




« Vorige | Terug | Volgende »
 

Deze website gebruikt cookies

Dit doen wij voor statistische doeleinden, en om uw ervaring op deze website te verbeteren.

Graag vragen wij uw akkoord om dit te mogen blijven doen.
Voor meer informatie kunt u eerst onze cookie uitleg pagina bekijken!